У општини Темерин у току реализација 6 пројеката из области предшколског и школског образовања

Санација ОШ „Кокаи Имре“ Темерин и санација ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг

У складу са Програмом обнове и унапређења објеката јавне намене у сектору образовања, здравства и социјалне заштите и Закључком број: 351-8764/2017 од 22.09.2017. године Влада је прихватила Извештај Радне групе за обнову и унапређење објеката јавне намене у јавној својини у сектору образовања, здравства и социјалне заштите којим је одобрен прелиминарни списак од 253 објеката јавне намене за које ће финансијска средства бити обезбеђена преко Канцеларије за управљање јавним улагањима – циклус 2.

На списку који је одобрен налазе се и два објекта из општине Темерин:

  1. ОШ „Кокаи Имре“ Темерин и
  2. ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг

Канцеларија за управљање јавним улагањима је извршила теренску контролу након чега је одобрила финансирање санације комплетног објекта и једне и друге школе у целокупном износу. Износ радова на санацији објекта ОШ „Кокаи Имре“ Темерин износи 48.025.000,00 без ПДВ-а, а износ радова на санацији ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг износи 22.960.000,00 без ПДВ-а.

Санација и реконтрукција централног објекта ПУ „Вељко Влаховић“ Темерин – објекат „Пчелица“

Општини Темерин су према Јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области предшколског образовања и васпитања опредељена средства у износу од 24.000.000,00 РСД за реализацију пројекта – Санација и реконструкција централног објекта предшколске установе „Вељко Влаховић“ у Темерину. Реализацијом пројекта остварује се унапређење и модернизација инфраструктуре предшколске установе „Вељко Влаховић“. Општина Темерин учествује у финансирању пројекта са износом од 2.845.338,66 РСД. Укупна вредност инвестиције износи 26.845.338,66 РСД. Након реализације пројекта обезбедиће се квалитетнији услови за боравак и рад у самој установи, повећаће се степен енергетске ефикасности, и спречити пропадање унутрашњих површина објекта. Пројекат је тренутно у поступку спровођења јавне набавке радова.

Пројектно техничка документација ПУ „Вељко Влаховић“ Темерин – објекат Бамби, Бачки Јарак

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице је 15.03.2017. године расписао Конкурс за финансирање и суфинансирање израде техничке документације за потребе предшколских установа на територији АП Војводине за 2017. Годину. Према овом Конкурсу општини Темерин су додељена средства за суфинансирање израде техничке документације – Пројекат реконструкције и доградње објекта ПУ „Вељко Влаховић“ Темерин за објекат „Бамби“ у Бачком Јарку у износу од 250.000,00 динара. Укупна вредност документације износи 840.000,00 динара. Остатак средстава је обезбедила локална самоуправа. Пројекат је тренутно, након спроведеног поступка јавне набавке, у фази доделе Уговора за израду пројектно – техничке документације.

Реконструкција гасне котларнице у ПУ „Вељко Влаховић – објекат „Сунцокрет“ Темерин“

Министарство правде је 17. марта 2017. године расписало Јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења. Према овом Конкурсу општини Темерин су додељена средства за реализацију пројекта „Реконструкција гасне котларнице у ПУ „Вељко Влаховић“ – објекат „Сунцокрет“ Темерин“, износ додељених средстава: 2.478.492,00 динара. Пројекат је тренутно у фази спровођења поступка јавне набавке радова.

Изградња предшколске установе „Вељко Влаховић“ – објекат „Маслачак“ Сириг – Фаза II

 У оквиру програма „Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре – Градимо заједно“ Министарство привреде је доделило Општини Темерин средства у износу од 23.001.175,42 РСД за реализацију пројекта – Изградња предшколске установе „Вељко Влаховић“ – објекат „Маслачак“ Сириг – Фаза II. Укупна пројектована вредност инвестиције износи 55.000.000,00 РСД. Након реализације пројекта обезбедиће се квалитетнији услови за боравак и рад у самој установи, повећаће се степен енергетске ефикасности. Пројекат се налази у фази

 

1719-1469175200

Пословима на реализацији свих пројеката испред општине Темерин координира Агенција за развој општине Темерин.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...