Завршава се изградња стазе од Темерина до Јегричке

ТЕМЕРИН: До краја јула требало би да буде завршена пешачка стаза у дужини од 3, 8 километара, од Алмашке улице на крају Темерина у правцу Бечеја, до Инфо центра Парка природе Јегричка бара. Пројекат вредан 38,3 милиона динара у потпуности финансира Управа за капитална улагања АП Војводине.
1
Фото: Dnevnik.rs

– До сада је завршено 70 одсто трасе, а то значи да је постављен бетонски слој са ивичњацима, док је на преосталом делу у току постављање завршног слоја – каже коордитатор Пројекта изградња пешачко – бициклистичке стазе Дејан Ајдуковић, наводећи да ће стаза бити завршена знатно пре рока.

По речима Ајдуковића изградња пешачке стазе до Инфо центра Јегричка бара значајна је за темеринску општину ради подстицања развоја туристичке привреде, јер се у близини Парка природе трећег степена заштите, налазе чарде, винарије и неколико сачуваних салаша. Приликом радова водило се рачуна и о пољопривредницима који у том дело око Јегричке баре имају оранице, па је изграђено чак десет колских улаза –излаза, за лакши пролазак мехнаизације .

Пројекат изградње пешачко – бициклистичке стазе, подвукао је Ајдуковић, подразумева и изградњу стазе за бициклисте, али та траса представља другу фазу радова за коју ће Општина Темерин тражити новац на домаћим и страним конкурсима.

Приликом изградње пешачке стазе није посечено ниједно стабло

– Претпостављамо да ће стазу широку метар и по користити осим пешака и рекреативци за трчање, а и бициклисти, док се не изгради и стаза  за двоточкаше. У том другом делу пројекта предвиђена је и јавна расвета и поставњање клупа за седење и корпи за отпатке -нагласио је Ајдуковић.

Посебно је скренуо пажњу на то да приликом изградње стазе није посечено ниједно стабло, па је, да би се сачувала крошња извођач радова морао да користи мини- багер. Сада када је пројекат у самој завршници сачувано зеленило чини амбијент посебним и окружењу Јегричке баре даје посебну природну целину.

ЗДелић

Извор: Dnevnik.rs

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...